dijous, 9 de març del 2017

LA REMUNTADA DEL BARCELONA, UN REAL TERRATRÈMOL

“De les coses més ximples s'aprèn”, deia el sismòleg Jordi Díaz. Ahir, quan ja era nit tancada, el sismòmetre del seu centre d'investigació va començar a tremolar de manera inusual. Els 100.000 espectadors del Camp Nou acabaven de saltar alhora, per celebrar el gol de la victòria en l'últim segon del partit del Barcelona contra el Paris Saint-Germain. El sismòmetre, instal·lat a l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, a uns 500 metres de l'estadi de futbol, va detectar “un minúscul terratrèmol”. Segons Díaz, és “la major vibració d'aquest tipus registrada fins ara” per l'aparell, adquirit fa cinc anys.

Segons el sismòleg, que és aficionat però no fanàtic del Barça, "l'amplitud durant la celebració del primer gol és similar a la registrada habitualment en els partits del Barça. Tant el segon com el tercer gol presenten una amplitud lleugerament més gran del normal".

"Per contra, el 4-1, resulta difícil d'identificar en el registre. Sembla ser que la gent no ho va celebrar massa donant per fet que la classificació era difícil", ha comentat el sismòleg, que ha confessat a Efe que va veure el partit per televisió.

"A mesura que s'acosta el final de la trobada tot canvia. Al 5-1 es pot veure que la celebració va ser ja gran. L'apoteosi final arriba amb el sisè i últim gol. En aquest moment es va produir la major vibració d'aquest tipus registrada fins ara pel sismòmetre de l'ICTJA-CSIC ".

És increïble la força que pot arribar a produir en aquest cas un sentiment vers a un equip de futbol. Aquí es demostra l'increïble fanatisme sentit per els aficionats. Una afició així val molt.

Fonts: Diari El País i diari El Economista 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada