dissabte, 15 d’abril del 2017

AQUESTES SON LES MEGACIUTATS AMB L'AIRE MES CONTAMINAT DEL MON

Una anàlisi dels principals gasos que solen relacionar-se amb la contaminació de l'aire ha permès determinar els nuclis urbans on es respira pitjor.
Les emissions de les fàbriques i dels cotxes, el fum de les calefaccions, la pols i el pol·len en suspensió ... tot això contribueix a pol·luir l'aire de les ciutats. Aquest tipus de contaminació pot ocasionar diferents problemes de salut, especialment respiratoris i cardiovasculars. Per conèixer fins a quin punt està contaminat, s'analitzen diferents gasos. Els més importants en aquest sentit són l'amoníac, l'àcid fòrmic, el metanol i l'ozó.
A partir d'un satèl·lit de la NASA cada dia s'han anat analitzant els aires de 18 ciutats diferents.
Com a resultats més significatius, han pogut determinar que les pitjors concentracions d'ozó es donen a Karachi, al Pakistan. De les 300 mesures realitzades al llarg d'un any, gairebé la tercera part va sobrepassar els límits considerats perillosos, el que pot donar origen a una espècie de boirina contaminat.

En el cas de l'amoníac, un compost que es fa servir en fertilitzants i que contribueix a la formació de partícules especialment nocives per als pulmons, la ciutat més afectada és Delhi, a l'Índia, on es van superar les línies vermelles el 73,5% de les vegades. El segueixen Daca, a Bangla Desh (51,6%) i Calcuta, també a l'Índia (47,1%). No obstant això, en altres parts del món, com a Buenos Aires, també es donen pics inusuals, potser com a conseqüència de la intensa activitat ramadera.

Han observat, a més, que la crema de deixalles i biomassa i l'ús del foc per aclarir zones i adequar-les per plantar cultius ocasiona un notable augment de compostos perniciosos a Lagos (Nigèria) i en Ciutat de Mèxic.

Així que cal que posem compte en la manera que tenim de gestionar les nostres deixalles, o la manera de cultivar, si ho fem amb adobs, o no... El món cada cop està pitjor i això no pot ser bo de cap manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada