diumenge, 14 de maig del 2017

PODREM TORNAR A MENJAR TOMÀQUETS AMB GUST A TOMÀQUET

Des de fa temps, tots ho hem notat. Els tomàquets (l'hortalissa de major valor conreada al món), en la majoria de les seves varietats comercials, no tenen gust a tomàquet. Per quin motiu? Un estudi dut a terme per un equip internacional de científics, inclosos investigadors espanyols de l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes, centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Politècnica de València, han descobert que els tomàquets actuals posseeixen menys quantitats dels compostos químics que li donaven aquest dolçor tan característic als tomàquets tradicionals.

Els experts van realitzar un estudi genètic i químic sobre els tomàquets, quantificant el sabor dels compostos químics de 398 varietats de tomàquets tradicionals, moderns i silvestres a fi d'identificar els compostos químics que contribuïen al gust i al gust dels tomàquets en major mesura.

La resecuenciació del genoma d'aquestes 398 varietats ha permès finalment identificar marcadors genètics que afecten als compostos químics relacionats amb el sabor del tomàquet, el que inclou àcids, sucres i compostos volàtils.

"El nostre estudi ens ha permès descobrir que les varietats comercials modernes del tomàquet contenen quantitats significativament menors de molts dels compostos químics relacionats amb el sabor que altres varietats més antigues", comenta Antonio Franell del CSIC, coautor del treball.






Fonts: Muy interesante i Quo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada