diumenge, 14 de maig del 2017

UN ALTRE MOTIU PER MENJAR MÉS FRUITA

Un dels trets que distingeix els primats -humans, grans simis, micos ...- és el de posseir un cervell considerablement gran en relació al seu volum corporal. Molts científics creuen que això es deu a la importància de les interaccions entre aquests mamífers. És l'anomenada "hipòtesi del cervell social". La complexitat de les relacions entre primats exigiria el desenvolupament d'un gran teixit cerebral.

Però una investigació dirigida per antropòlegs de la Universitat de Nova York ha llançat una nova teoria: els primats podrien deure l'important mida del seu cervell al consum de fruita.

L'autor d'aquesta investigació va recopilar dades de les dietes i vides socials de més de 140 espècies de primats del món per esbrinar quins factors podien associar-se amb el volum dels seus cervells. Per a la seva sorpresa, l'únic element que funcionava per predir quines espècies anaven a tenir majors masses encefàliques no tenia res a veure amb la mida dels grups i la seva complexitat, ni amb el seu comportament sexual.

La clau estava en la dieta, en concret en si en ella predominaven o no les fruites.

Així que, tots a menjar fruita però, no cal passar-se, que al final no ens hi cabrà el cervell al cap!!

Fonts: El país, Quo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada